O casa pentru familia mea

Cumpararea unei case este poate una din cele mai lungi si obositoare reprize de shopping de care o sa ai poate parte vreodata, asta si cel pentru alegerea finisajelor si a materialelor pentru interior. Este o decizie dificila pentru ca este vorba de o investitie pe termen lung, locul unde veti locui pentru urmatorii 10-20 de ani sau poate chiar restul vietii voastre, si locul unde va veti creste copii. Pentru motivele de mai sus si multe altele, este bine sa cantariti bine variantele inainte de a va arunca in alegera casutei, iar mai jos aveti cateva elemente care ar trebui sa va ghideze in alegerea voastra:
  • Pretul este poate elementul principal si definitoriu in alegerea uni case. Este evident ca veti cumpara o casa sau un apartament in functie de bugetul alocat, iar acesta va influenta si suprafata sau zona in care se afla viitoarea locuinta.
  • Un alt lucru la care trebuie sa acordati atentie este amplasarea. Si aici nu ma refer numai daca zona este centrala sau periferica, si daca in apropierea viitoarei locuinte aveti: parcuri, gradinite, scoli, magazine, spitale si alte institutii de care va veti avea nevoie des.
  • Vecinii sunt de asemenea inportanti pentru ca, achizitionarea unei case in o zona mai rau famata, nu va face decat sa va sporeasca disconfortul.
  • Suprafata este un alt element care din punctul meu de vedere ar trebui luat in considerare. Este bine ca inainte de a lua decizia de a cumpara, sa va ganditi de ce spatiu veti avea nevoie in viitor, in functie de numarul de copii si de nevoile voastre personale, este posibil ca alegerea unui apartament cu doua camere acum, sa nu va mai satisfaca in viitor.
  • Imbunatatirile, sunt cele care de multe ori fac ca pretul sa creasca chiar si cu 10,000 de Euro. Este bine sa va ganditi, daca felul in care arata apartamentul acum este pe placul vostru, sau daca preferati sa il personalizati chiar voi.
Acestea ar fi din puntul meu de vedere cele mai importante aspecte, si care m-ar influenta in decizia mea, sunt sigura ca mai sunt si altele care tin de personalitate si de nevoile fiecaruia, dar pana una alta, spor la cumparaturi si nu uitati sa investiti in decoratiuni interioare pentru a transforma o casa in camin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu